Help - Verwantschap

Doel

Dit sjabloon maakt een lijst van verwanten van de persoon in het hoofdscherm.

Klik hier voor een uitvoervoorbeeld (wordt geopend in Uw browser).

Instellingen
Na het starten van het sjabloon wordt het menu hiernaast getoond. Het sjabloon slaat de laatst gekozen instellingen op in het bestand verwantschapparmbest.cfg, zodat deze een volgende keer weer gebruikt kunnen worden, via de menukeuze "Verwantschap (gebruik bewaarde instellingen)".

Via de menukeuze "Instellingen aanpassen" wordt een vervolgmenu getoond waarin de huidige instellingen kunnen worden gewijzigd.

Via de menukeuze "Instellingen herstellen" worden de parameters allemaal op hun standaard-waarde gezet, waarna ook weer het vervolgmenu om de instellingen te wijzigen getoond wordt.

Hieronder volgt een overzicht van de te kiezen instellingen (menu Instellingen):

• Mapnaam voor de uitvoer (menu Uitvoermap). Standaard wordt de uitvoer geschreven naar de submap Verwantschap van de standaardmap voor Rapportuitvoer (zie Extra -> Instellingen -> Rapporten -> Bestanden).

• Druk namen wel of niet als hyperlinks af (menu Link weergave). Standaard worden de namen als hyperlinks afgedrukt, volgens de Aldfaer standaard hyperlink.

Toelichting: Als gekozen wordt om namen als hyperlinks af te drukken, wordt door op een naam te klikken een ander bestand aangeroepen. Dat gebeurt door hyperlinks waarbij in dit geval de opbouw van de naam van dit andere bestand te kiezen is. De eerste mogelijkheid is de Aldfaer standaard opbouw, te weten: achternaam_voornamen(of roepnaam)_internecode.html.

Er kan echter ook gekozen voor een eigen-formaat van de opbouw van de naam van de hyperlink. De standaardwaarde hiervoor is internecode.html, maar deze kan via een dialoog gewijzigd worden (menu Eigen link).

Een derde mogelijkheid is om te kiezen voor de Aldfaer Jump-link. Door hierop te klikken vanuit het Aldfaer rapportvenster, wordt in Aldfaer de betreffende persoon in het hoofdscherm geplaatst.

Let op dat het rapport waar deze hyperlink naar verwijst niet door dit sjabloon wordt gemaakt.

De link verschijnt als tooltip als de muis op de betreffende naam geplaatst wordt.

• Maximale verwantschapsgraad (Menu Parameters). De standaardwaarde is 3. De maximale waarde die getoond wordt is 5.

• Verander weergave voornaam. Er kan gekozen worden voor alle voornamen of voor de roepnaam, dan wel, bij ontbreken hiervan de eerste voornaam. De standaardwaarde is weergave van de roepnaam.

Uitvoerbestand

Het sjabloon schrijft een bestand verwanten_achternaam_voornaam_internecode.html in de opgegeven submap van de standaardmap voor Rapportuitvoer (zie Extra -> Instellingen -> Rapporten -> Bestanden).

De uitvoer is gesorteerd op: 1. Verwantschapsgraad; 2. Geboortejaar.

Versielog

VersieDatumWijzigingen
7.0217-02-2016Kincode van directe voorouder stond als a.0, gewijzigd in a
  Tweede deel kincode altijd minimaal twee tekens
  Tabel met enkele rand
  Naam van uitvoerbestand begint met verwanten om verwarring met Aldfaer standaard link te vermijden
7.0104-08-2015Karaktercodering (iso-8859-1 of utf-8) op basis van Aldfaerversie
1.510-08-2014Helpbestand was niet meer bereikbaar; opgelost
1.421-03-2013Help geschikt gemaakt voor IE10
1.327-02-2010Help via internet
1.202-09-2009Keuze alle voornamen of alleen roepnaam / eerste voornaam
1.119-05-2009Eerste versie