Help - Gezinsblad

Doel

Dit sjabloon maakt een gezinsblad in tabelvorm. Een gezin bestaat uit twee personen die een relatie hebben en hun kinderen. Per gezinslid worden voor zo ver van toepassing de geboorte-, doop-, relatie-, overlijdens- en begrafenisgegevens getoond, alsmede een foto.

Het getoonde gezin is dat van de persoon in het hoofdscherm. Indien deze persoon meer dan een partner heeft kan via een menu de voor het gezin gewenste partner gekozen worden.

Klik hier voor een uitvoervoorbeeld (wordt geopend in Uw browser).

Instellingen
Na het starten van het sjabloon wordt het menu hiernaast getoond. Het sjabloon slaat de laatst gekozen instellingen op in het bestand gezinsblad.cfg, zodat deze een volgende keer weer gebruikt kunnen worden, via de menukeuze "Gezinsblad (gebruik bewaarde instellingen)".

Via de menukeuze "Instellingen aanpassen" wordt een vervolgmenu getoond waarin de huidige instellingen kunnen worden gewijzigd.

Via de menukeuze "Instellingen herstellen" worden de parameters allemaal op hun standaard-waarde gezet, waarna ook weer het vervolgmenu om de instellingen te wijzigen getoond wordt.

Hieronder volgt een overzicht van de te kiezen instellingen (menu Instellingen):

• Mapnaam voor de uitvoer (menu Uitvoermap). Standaard wordt de uitvoer geschreven naar de submap gezinsblad van de standaardmap voor Rapportuitvoer (zie Extra -> Instellingen -> Rapporten -> Bestanden).

Uitvoerbestanden

Het sjabloon genereert de volgende uitvoerbestanden in de opgegeven submap van de standaardmap voor Rapportuitvoer (zie Extra -> Instellingen -> Rapporten -> Bestanden):

• gezinsblad.html. Dit bevat de uitvoertabel.

Ook alle benodigde fotobestanden worden naar de gekozen submap van de standaardmap voor Rapportuitvoer gekopieerd.

Versielog

VersieDatumWijzigingen
7.0204-01-2017Als geen huwelijksdatum of -plaats bekend is worden gegevens kerkelijk huwelijk vermeld
7.0102-08-2015Karaktercodering (iso-8859-1 of utf-8) op basis van Aldfaerversie
1.108-05-2015Eerste versie