Help - Fotoboek

Doel

Dit sjabloon maakt een fotoboek van de persoon op het hoofdscherm en zijn / haar partner(s) en zijn / haar afstammelingen + partner(s). Per persoon wordt, mits aanwezig, een foto afgedrukt, met daarnaast diens naam, de naam van beide ouders, de geboortedatum en -plaats en de overlijdensdatum en -plaats.

Klik hier voor een uitvoervoorbeeld (wordt geopend in Uw browser).

Instellingen

Na het starten van het sjabloon wordt het menu hiernaast getoond. Het sjabloon slaat de laatst gekozen instellingen op in het bestand fotoboekparmbest.cfg, zodat deze een volgende keer weer gebruikt kunnen worden, via de menukeuze "Fotoboek (gebruik bewaarde instellingen)".

Via de menukeuze "Instellingen aanpassen" wordt een vervolgmenu getoond waarin de huidige instellingen kunnen worden gewijzigd.

Via de menukeuze "Instellingen herstellen" worden de parameters allemaal op hun standaard-waarde gezet, waarna ook weer het vervolgmenu om de instellingen te wijzigen getoond wordt.

Hieronder volgt een overzicht van de te kiezen instellingen (zie menu's hieronder):

• Mapnaam voor de uitvoer - standaard wordt de uitvoer geschreven naar de submap Fotoboek van de standaardmap voor Rapportuitvoer (zie Extra -> Instellingen -> Rapporten -> Bestanden).

• Druk wel of niet de generatienummers af - standaard worden de generatienummers niet afgedrukt.

• Wijzig het aantal personen dat per pagina wordt afgedrukt - standaard staat dit aantal op 4. Hiermee past de afdruk op A5-formaat. Als de afdruk op A4-formaat moet passen, moet het aantal personen per pagina op 6 worden ingesteld.

• Wijzig de hoogte van de foto's - standaard staat deze hoogte op 115. Hiermee past de afdruk op A5-formaat. Als de afdruk op A4-formaat moet passen, moet deze hoogte op 120 worden ingesteld.

Uitvoer

Het sjabloon schrijft een bestand fotoboek.html in de opgegeven submap van de standaardmap voor Rapportuitvoer (zie Extra -> Instellingen -> Rapporten -> Bestanden). Ook alle fotobestanden worden naar deze map gekopieerd.

Versielog

VersieDatumWijzigingen
7.0131-07-2015Karaktercodering (iso-8859-1 of utf-8) op basis van Aldfaerversie
1.610-08-2014Helpbestand was niet meer bereikbaar; opgelost
1.521-03-20131. Help geschikt gemaakt voor IE10
1.424-02-2010Help via internet
1.316-01-20081. Menustructuur aangepast
  2. Generatienummer naar keuze wel of niet afdrukken
  3. Geen streepjes in data als dag en/of maand ontbreekt
  4. Onzekerheid aan datum toegevoegd
  5. Selectie verwijderd uit desc; niet meer hele moederset doorlopen, alleen hoofdpersoon is voldoende
1.210-01-2008Menustructuur toegevoegd
1.101-01-2008Eerste versie